Φεβ 5

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη διάλυση των Διάφανων Κρίνων, η ROLL OUT και η UNIVERSAL GREECE παρουσιάζουν μια συλλογή τραγουδιών τους υπό τον τίτλο ”Μέσα στη ρόδινη σιωπή του γαλαξία”, με σκοπό τη συγκέντρωση και καταγραφή σπάνιου αρχειακού υλικού, αλλά και ανέκδοτων ηχογραφήσεων τους.

Συγκεκριμένα, στο cd περιλαμβάνονται τα παρακάτω δεκατρία τραγούδια.

”Λιώνοντας μόνος - Κάτω απ’το ηφαίστειο”[single], ”Είναι που όλα ήρθαν αργά”[διπλό single που περιλαμβάνει τα ”Ζωή σαν τη δικιά μου”, ”Είναι που όλα ήρθαν αργά”, ”Αν το βρεις”, ”Ένας τρόπος να πεις αντίο”], ”Καινούργιος τόπος - Κάτω απ’το ηφαίστειο” [ένθετο single στο fanzine Fractal Press], ”Γράψαμε τραγούδια που μιλούσαν για τη θλίψη” [κυκλοφόρησε μόνο στην έκδοση βινυλίου του Lp ”Eυωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές”], ”Θάνατος” [cd Στον Π. - αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο, από τη Minos EMI] ”Μουχλαλούδα, η μπαλάντα της φωτιάς” [cd Μαγικό βοτάνι - Wipe out records], ”Χρειάζομαι μέρες”[cd του περιοδικού Ποπ και Ροκ], καθώς κι ένα ανέκδοτο ορχηστρικό κομμάτι από τη θεατρική παράσταση ”Δις Τζούλια”[σκηνοθεσία Έφη Οικονόμου].

Θεωρούμε πως με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας της καλλιτεχνικής πορείας του σημαντικού αυτού ελληνικού ροκ συγκροτήματος.

Μάι 28

Τα Διάφανα Κρίνα μπορεί να διαλύθηκαν τον Ιούνιο του 2009, αλλά εκτός από το βάρος της απουσίας τους, άφησαν πίσω τους και μία εκκρεμότητα.

Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν οι B-otherside records & Labyrinth of Thoughts Records οι οποίες αξιολόγησαν και το γεγονός πως αποτελεί μία από τις πιο ηλεκτρικές εκφάνσεις, της 18χρονης πορείας της μπάντας, η οποία έστρεψε το μουσικό της βλέμμα προς τους 2 πρώτους της δίσκους, δημιουργώντας ένα από τα πιο όμορφα έργα της.

Με τα λόγια της ίδιας της μπάντας:
To «Κι η αγάπη πάλι θα καλεί» περιέχει 12 τραγούδια σε σύνθεση των Διάφανων Κρίνων και στίχους των Θάνου Ανεστόπουλου, Παντελή Ροδοστόγλου, συν ένα σε στίχους του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Ισορροπούν μεταξύ ενός βαθύ λυρισμού και μιας ασυγκράτητης και ατόφιας ηλεκτρικής ενέργειας, με στίχους που αφηγούνται ιστορίες οι οποίες έλκουν την καταγωγή τους απ΄τη βαθιά πεποίθηση πως η άϋλη ομορφιά της μουσικής, η δύναμη του λόγου και η μυστική ροή της αγάπης είναι τα πράγματα εκείνα που μας βοηθούν να συνειδητοποιούμε πως διερχόμαστε μέσα από κάτι και όχι μέσα απ’ το τίποτα.

Η κυκλοφορία, αναλυτικά:

  • Διπλό LP 150 gr
  • 500 αριθμημένες κόπιες
  • Οι πρώτες 200 σε διάφανο βινύλιο. Oι υπόλοιπες 300, σε μαύρο βινύλιο.
  • Eξώφυλλο gatefold με διπλή ράχη και άνοιγμα φακέλου από την εσωτερική μεριά
  • Έγχρωμο 8σέλιδο ένθετο

Ημερομηνιά κυκλοφορίας : 28/5/2012
Αγορά Διάφανου Βινυλίου από το Mailorder

Αγορά Μαύρου Βινυλίου από το Mailorder

Μάι 8

Παρασκευή, 8/05/09

 ΑΝ Club

Σολωμού 13-15, Αθήνα

ώρα: 23.00

Άνοιξη - Ανθισμένα Κρίνα - Αν club.

Περισσότερες πληροφοριές εδώ

Μαρ 27

Παρασκευή, 27/03/09

 FAVELA

Πέτρου Ράλλη & Κρήτης 1, Αθήνα

ώρα: 10.00

Αφετηρία για την ανοιξιάτικη περιοδεία των Κρίνων σε μια νέα σκηνή της πόλης. Σύντομα και οι ημερομηνίες για όλη τη χώρα!

Περισσότερες πληροφοριές εδώ

Μαρ 20

Παρασκευή, 20/03/09

 FAVELA

Πέτρου Ράλλη & Κρήτης 1, Αθήνα

ώρα: 10.00

Αφετηρία για την ανοιξιάτικη περιοδεία των Κρίνων σε μια νέα σκηνή της πόλης. Σύντομα και οι ημερομηνίες για όλη τη χώρα!

Περισσότερες πληροφοριές εδώ

« προηγούμενα θέματα    |